maandag 16 mei 2011

Bezoek minister van Bijsterveldt aan De Waterlelie


Woensdag 11 mei heeft minister van Bijsterveldt een werkbezoek gebracht aan onze school. Zij werd vergezeld door haar persoonlijk medewerker en de ambtenaar van OCW.
Om in alle rust met haar te kunnen spreken is er ditmaal bewust geen media-aandacht gezocht. Het gesprek is in goede sfeer verlopen en de minister toonde zich enthousiast over de ontvangst door één van onze leerlingen.
Samen met ouders, bestuur en inhoudelijk deskundigen hebben we goed kunnen inzoomen op zowel de inhoud, als de gevolgen van de bezuiniging voor leerlingen, ouders en school.
De minister heeft tijdens een rondleiding een aardig beeld gekregen van de diversiteit van onze leerlingen.
Uiteraard kon de minister geen harde toezeggingen doen. Wel zijn de nodige  aantekeningen gemaakt door haar ambtenaar en heeft zij aangegeven haar bevindingen mee te nemen in de brief die zij gaat schrijven naar de Tweede Kamer (waarschijnlijk nog voor de zomervakantie)
Als u het nieuws rondom passend onderwijs enigszins volgt, dan gloort er een sprankje hoop. Uitstel van de bezuinigingen biedt de minister de mogelijkheid om de te overleggen met ‘het veld’ over de invulling van de bezuiniging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten